informuję, że w wyniku wyborów przeprowadzonych w dn. 22 listopada 2015 r. został wyłoniony Zarząd Stowarzyszenia w następującym składzie:
1. Wiesław Samitowski - Prezes
2. Wika Bisztyga - Wiceprezs
3. Zygmunt Adamkiewicz - Wiceprezes
4. Elżbieta Chmielowska - Sekretarz
5. Danuta Samitowska - Skarbnik.
Walne Zgromadzenie dokonało również wyboru członków Komisji Rewizyjnej, której skład nie uległ zmianie i komisje tę tworzą:
1. Mirosława Kaleta-Wojtasik
2. Krystyna Jarosz
3. Andrzej Zaborowski.
W wyborach swój głos oddało 41 członków stowarzyszenia.
Do Zarządu Stowarzyszenia kandydowało 10 osób.
W imieniu nowo wybranego Zarządu dziękuję za aktywny udział w wyborach. Zarząd deklaruje gotowość współpracy z każdym kto będzie chętny wspierać go w realizacji naszych wspólnych celów, w tym w integrowaniu Wychowanków i Przyjaciół ZPiT UJ "Słowianki".
Najbliższe spotkanie Zarządu odbędzie się w dn. 7 grudnia o godz. 18.00 w Klubie "Pod Jaszczurami", na które serdecznie zapraszamy osoby chętne do współpracy.
Z wielką radością przyjąłem wczorajszy wynik wyborów.
Tak jak w Polsce nadszedł wreszcie czas na zmiany tak i w Stowarzyszeniu też te zmiany się dokonały. Po 10 latach " służenia" Prasłowiankom czas było powiedzieć " dość" .
mam wszakże nadzieję że wszyscy bez wyjątku będziemy pomagać Nowemu Zarządowi by ta nasza szczególna " wspólnota" nigdy nie zaginęła.
Ja ze swej strony dziękując za te minione 10 lat, wszystkim obiecuję że zawsze będę do dyspozycji nowego Zarządu i ich uchwał nigdy nie zaskarżę do Trybunału Konstytucyjnego ani do żadnego innego - niezawisłego sądu