krzysztofniewiara
Moderator
Członek ZPiT: tak
|
Wysłany: Wto 01 Gru, 2009 14:49 Płyta dinozaurów
|
|
|
Z radościa informuje że po 2 miesiacach ciężkiej pracy prób i nagrań w składzie prawie 20 -osobowycm nagralismy 18 kawałków wg kryterium , cała słowiańszczyzna od Rosji po Serbię, kawałki dotychczas nie nagrywane i śpiewane w czasach prehistorycznych tj. lata 60-te i 70 -te będzie to cudowna pamiątka dla nas wychowanków ale też dla aktualnych członków Zespołu, którzy pewnie w zdecydowanej większości nie znają tych " numerów". Wszystko było nagrywane w tzw. czynie społecznym a opłaty finansowane ze składek członkowskich SWIPS-u, o szczegółach i kiedy płyta będzie nie za bardzo mogę mówić ale chcemy aby była gotowa na spotkanie Opłatkowo-karnawałowe 16 stycznia u Plastyków i tam pdbędzie sie super prapremiera. Z tego co dostajemy na pocztę od Wiktora Korczakowskiego który pracuje nad całością nagrań- a już nam wysłał co nieco- będzie to absolutna bomba w wykonaniu profesjonalnym zarówno orkiestry, która w składzie takim pracowała ze Daj Boże Zdrowie no i solistów i chórku tak chórku bo było 12 osób ale za to jakich.
Sam tez tam byłem miód i wino piłem i choć mieszkam w Nowym Sączu juz dawno takiej radochy nie przeżywałem
pozdrawiam
Krzysiek Niewiara |
_________________ Krzych |
|